maanantai 11. heinäkuuta 2011

Lankakaapin tyhjäystä

Tiedän kyllä, että nyt on kesä kukkeimmillaan ja talvimyssyt ei ehkä ole muilla ensimmäisenä mielessä, mutta myssyilyksi on itsellä kuitenkin mennyt muutama päivä. Halusin tehdä jotain nopeaa ja helppoa ja samalla kuluttaa lankakaapistani "vaikeita" lankoja pois. Pipojahan siitä sitten syntyi.


Roosanvärinen pipo on Sirdar Hug - lankaa. Lanka on ihanan pehmeää ja kivan väristä, mutta jotenkin siitä ei ole syntynyt mitään järkevää. Ehkä se on kuitenkin tuo hiukan "lapsellinen" väri. Ohjetta mukaelin Novita talvi 2010 ohjeesta lisäten silmukoita ja muuttaen kavennuksia. Kuuden silmukan palmikot ja kaksi nurjaa aina välissä, perusohje siis. Puikkona kasin pyörö ja lankaa meni hieman vajaa 50 grammaa. En ollut enää muistanutkaan, miten nopeasti paksusta langasta saa valmista, muutama tunti niin olisi pipotettuna koko perhe.



Sininen pipo on nuoremmalle pojalle Novita Isoveli - langasta. Neulottu oman mielen mukaan ja kavennusosa purettu kaksi kertaa, ennen kuin tuli pojan mielestä edes välttävä. Ei saanut olla mössykkämäinen vaan suht koht päänmyötäinen. Puikot 4½, lankaa meni noin 55 grammaa. Dropsin pyörö oli uusi tuttavuus ja mukavan liukas verrattuna Novitan omiin.



Musta-vihreä pipo on neulottu onteloneuleena Novita talvi 2008 ohjeen mukaan. Vähensin yhden mallikerran perusosasta, ettei tulisi liian pitkä ja neuloin joustinneuleen hieman vähemmillä silmukoilla, mutta muuten tein ohjeen mukaan. Tuli mielestäni tosi kiva ja vanhempi poikakin tykkäsi, vaikka tästä nyt muotoutuikin vähän mössykkämäinen. Puikot 3½ ja lankaa meni hiukan yli 60 grammaa.



Minulla on vielä kaksi viikkoa lomaa, sitten alkaa kuukauden sijaisuus toimistohommissa. Nyt pitää taas päästä kiinni myös kouluhommista, jotka ovat jääneet koko kesän aivan retuperälle. Mukava kesä on ollut tähän asti laiskotellessa, hetken tässä varmaan kestää, että pääsee taas säntillisempään elämään kiinni. Onneksi kesää on kuitenkin vielä jäljellä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huojentava postaus sinulla. En ole siis ainoa, joka miettii jo pipoja. Minä tosin en ole vielä päässyt ajatusta pidemmälle.:) Outi harmaasta arjesta

Memmuliini kirjoitti...

Onhan se hyvä, että ajoissa aloittaa ;) Kiitokset vierailusta blogissani!